Πώς να αυξήσετε το κολλαγόνο στο πρόσωπο σας και να φαίνεστε νεότεροι

eco slim

Εκτός από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες του ήλιου και η ρύπανση που βλάπτουν το δέρμα μας, η εσωτερική δομή του προσώπου μας επίσης αλλάζει όψη και λόγω της ηλικίας μας. Το πιο σημαντικό συστατικό που ελέγχει αυτή την αλλαγή είναι το κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που συνθέτει τα κόκαλα μας, το δέρμα και τους ιστούς μας. Υπάρχουν 29 είδη κολλαγόνου που αποτελούν περίπου το 25% της συνολικής πρωτεΐνης του σώματός μας. Το κολλαγόνο χωρίζεται σε τέσσερα είδη. Εκείνο που βρίσκεται στο δέρμα μας ονομάζεται Κολλαγόνο 1. Το χαρακτηριστικό αυτού του τύπου κολλαγόνου είναι ότι έχει μεγάλη αντοχή σε εφελκυσμό. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό που κρατά το δέρμα σας ελαστικό και ανθεκτικό.

Με την πάροδο των χρόνων, το κολλαγόνο στο δέρμα του προσώπου μας ξεκινάει να εκφυλίζεται. Δεδομένου ότι η ουσία αυτή ήταν η κόλλα που κρατούσε το δέρμα μας, όταν εξασθενίσει τότε και το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητα του και έτσι αρχίζουν και οι ρυτίδες να σχηματίζονται. Υπάρχουν φυσικά και ορισμένες ασθένειες που ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα το ίδιο πρόβλημα ανεξάρτητα από την ηλικία. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν τρόποι για την αύξηση του κολλαγόνου στο πρόσωπο και άλλους ιστούς που επηρεάζονται από το πρόβλημα.

Για αρκετούς από εμάς, η αύξηση του κολλαγόνου καθίσταται επίσης αναγκαία για την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης. Οι περισσότεροι από εμάς μισούμε τις ρυτίδες και την χαλαρότητα στο πρόσωπό μας και αν έχουμε τα μέσα και τις δυνατότητες είναι φυσικό ότι θα θέλουμε να αναστραφεί αυτή η εμφάνιση όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα όμορφο δέρμα είναι σημάδι νεότητας και οι περισσότεροι θέλουν να το αποκτήσουν.

Οι περισσότερες εταιρίες καλλυντικών και άλλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για την αύξηση του κολλαγόνου στο πρόσωπό μας, με τη χρήση διαφόρων χημικών ή και φυσικών προϊόντων. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι οι ενέσεις Restylane. Αυτή η ουσία θα καταργήσει προσωρινά τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας, ενώ ενθαρρύνει τους γειτονικούς ιστούς για την αύξηση του κολλαγόνου τους. Άλλο είδος ενέσιμης μεθόδου είναι το Botox. Πρέπει φυσικά να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας σχετικά με αυτή τη διαδικασία.
Ο πιο φυσικός τρόπος για την ενίσχυση του κολλαγόνου είναι η χρήση της βιταμίνης Α ή ρετινόλη (retinol). Γνωρίζουμε όλοι τη σημασία της βιταμίνης Α στη διατροφή μας. Είναι απαραίτητη για την καλή όραση, για υγιή οστά και δέρμα, καθώς και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση του κολλαγόνου στο πρόσωπό σας, αλλά μόνο όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα. Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α δεν βρίσκεις εύκολα, εκτός αν συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Αλλά μην το παρακάνετε με την αγωγή αυτή καθώς υπερβολική ποσότητα βιταμίνης Α μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.