Δίαιτα Ντούκαν (Dukan) – Βασική Συνταγή Κρέπας από Βρώμη

eco slim

Η κρέπα (ή τηγανίτα) από πίτουρο βρώμης είναι βασική τροφή στην δίαιτα Dukan και είναι η προσωπική μου συμπάθειά για να διασφαλιστεί η ενσωμάτωση της βρώμης στην καθημερινή ρουτίνα μου της Δίαιτας Ντούκαν.

Παρακάτω θα βρείτε τη βασική συνταγή για την κρέπα από πίτουρο βρώμης, ωστόσο πρέπει να πω ότι τη θεωρώ λίγο ανιαρή από μόνη της. Ως εκ τούτου, έχω ήδη πειραματιστεί στην κουζίνα κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να προσπαθήσω να κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον την συνταγή αυτή και έχω καταλήξει σε πολλές ιδέες που θα σας δώσω σε επόμενα άρθρα μου. Δες τες επίσης στο τέλος του άρθρου κάποια επιπρόσθετα συστατικά που μπορεί να προσθέσετε.

κρεπα ντουκαν βρωμης

Πριν ρίξουμε μια ματιά στη βασική συνταγή, θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι οι κρέπες βρώμης για τη δίαιτα Dukan μπορεί επίσης να γίνουν σε μεγάλες ποσότητες και να αποθηκευτούν στο ψυγείο. Προσωπικά αυτό το βρίσκω πολύ χρήσιμο λόγω έλλειψης χρόνου.

Υλικά (για 2 κρέπες)

 • 2 ολόκληρα αυγά ή τα ασπράδια των αυγών σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα χοληστερόλης.
 • 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης, αν είστε στο attack phase (φάση επίθεσης) της δίαιτας (+1 κουταλιά εάν βρίσκεστε στην φάση Cruise Phase – Φάση Κρουαζιέρα).
 • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι με 0% λιπαρά, αν είστε στην φάση της επίθεσης (+1 κουταλιά εάν είστε στην Φάση Cruise Phase). Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε το γιαούρτι με τυρί fromage frais χωρίς λιπαρά ή κουάρκ.

Στην Φάση Επίθεσης επιτρέπεται να φάτε 1 κρέπα την ημέρα και στην Φάση cruise phase επιτρέπεται 2 κρέπες την ημέρα.

κρεπα-dukan-ετοιμασια

Ετοιμασία

 1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα υγρό και ομαλό μείγμα. Αν παρατηρήσετε ότι το μείγμα φαίνεται λίγο παχύρευστο, προσθέστε λίγο περισσότερο γιαούρτι.
 2. Λιπάνετε ελαφρά το κάτω μέρος ενός αντικολλητικού τηγανιού.
 3. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και ψήνουμε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
 4. Επαναλάβετε το βήμα 3 για να ετοιμάσετε τη δεύτερη τηγανίτα.

Συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε

Για να γίνει η συνταγή μας λίγο πιο εύγευστη μπορείτε να προσθέσετε (ένα ή περισσότερα) από τα παρακάτω συστατικά:

 • Λίγη κανέλλα.
 • Λίγο γλυκαντικό Στέβια (stevia).
 • Λίγη σκόνη βανίλια.
 • Λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
 • Σκόνη κακάο.

Δέστε επίσης αυτές τις συνταγές από κοτόπουλο που είναι ιδανικές για την δίαιτα Ντούκαν.