Λεύκανση δοντιών στο σπίτι

eco slim

Με τη λεύκανση δοντιών στο σπίτι να είναι όλο και περισσότερο στη μόδα αυτές τις μέρες, δεν χρειάζεται πλέον να καταφύγετε σε δαπανηρές επισκέψεις στο οδοντιατρείο για την επίτευξη του λαμπερού χαμόγελου που ονειρεύεστε. Και ενώ η λεύκανση των δοντιών κάποτε περιοριζόταν στους εύπορους, τώρα είναι πλέον μια προσιτή και φθηνή λύση για οποιοδήποτε από εμάς όπου με το κατάλληλο προϊόν μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας ακόμα και μόνοι σας από το σπίτι.

Επιλογές για λεύκανση δοντιών

Λευκαντικές Οδοντόκρεμες

Μπορείτε να αγοράσετε ειδικές οδοντόκρεμες λεύκανσης για να φωτίσετε το χαμόγελό σας. Αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη ορισμένων επιφανειακών κηλίδων στο εξωτερικό στρώμα του σμάλτου (εξωγενείς λεκέδες) που προκαλούνται από τα ποτά και τα τρόφιμα που τρώμε ή κηλίδες που προκαλούνται από το κάπνισμα. Αν και αυτές οι οδοντόκρεμες δεν περιέχουν λευκαντικά, τα λειαντικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές μπορεί να είναι μάλλον καυστικά, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιήσετε λευκαντική οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο που ενισχύει τα δόντια και τα προστατεύει από τις βλάβες στο σμάλτο. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα λευκαντικά δοντιών αυτού του είδους (οδοντόκρεμες) δεν είναι αρκετά ισχυρά για να διεισδύσουν στο βαθύτερο επίπεδο της χρώσης (εγγενείς λεκέδες) και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η λεύκανση με οδοντόκρεμες δεν θα αλλάξει το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Είναι όμως μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την συνολική εμφάνιση στο χαμόγελό τους με την ελάχιστη προσπάθεια με πολύ χαμηλό κόστος.

Λευκαντικά Τζελ

Τα λευκαντικά τζελ περιέχουν Hydrogen Peroxide, είναι διαφανή στην εμφάνιση και εφαρμόζονται με ένα μικρό πινέλο απευθείας στην επιφάνεια των δοντιών σας. Συνιστάται ότι η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για περίπου 14 ημέρες. Αποτελέσματα μπορεί να δείτε μέσα σε λίγες μέρες και μπορούν να διαρκέσουν μέχρι 4 μήνες. Τα πλεονεκτήματα των λευκαντικών τζελ ποικίλλουν, αλλά μερικά δεν είναι ασφαλή για χρήση στο σπίτι και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ούλων και ευαισθησία των δοντιών. Η χρήση του τζελ λεύκανσης μπορεί να είναι λίγο άβολη και μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμόσετε τη γέλη σε όλα τα δόντια εντελώς ομοιόμορφα. Εάν ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες χρήσης δεν θα έχετε πρόβλημα.

Λευκαντικές ταινίες

Οι Ταινίες Λεύκανσης είναι ακριβώς αυτό: λεπτές ταινίες (συνήθως διαφανή αυτοκόλλητα) που βασίζονται επίσης στο Hydrogen Peroxide και περιέχουν επίστρωση τζελ που εφαρμόζονται στα άνω και κάτω δόντια για 30 λεπτά κάθε φορά δύο φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα μπορούν συνήθως να φανούν μέσα σε λίγες ημέρες και η συνεχής χρήση για τουλάχιστον 14 ημέρες είναι απαραίτητη (αν και διαφέρει ο χρόνος αυτός από προϊόν σε προϊόν). Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι 4 μήνες. Οι ταινίες δεν μένουν πάντα στη θέση τους και κάποιες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ευαισθησία, αν και εξακολουθούν να είναι μια φθηνή, μη χρονοβόρα μέθοδος για λεύκανση των δοντιών σας.

Ολοκληρωμένο Kit για Λεύκανση Δοντιών

Ο καλύτερος και σίγουρα πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας στο σπίτι σας είναι να αγοράσετε ένα ολοκληρωμένο κιτ λεύκανσης. Αυτά τα πακέτα μπορούν να αντικαταστήσουν τον οδοντίατρο σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή, δεδομένου ότι μπορούν να είναι εξίσου καλά όσο και η ίδια διαδικασία που πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κιτ που θα αγοράσετε έχει εγκριθεί από το FDA (Food and Drug Administration του εξωτερικού) και δεν προκαλούν ευαισθησία στα ούλοι και δόντια. Συνήθως τα κιτ αυτά αποτελούνται από λευκαντικό gel που περιέχει Carbamide Peroxide. Τα πλεονεκτήματα ποικίλουν αν και συνιστάται ότι κάθε λευκαντικό τζελ με άνω του 16% σε Carbamide Peroxide θα πρέπει να αποφεύγονται αφού θεωρείται ότι δεν είναι ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι. Τα πακέτα έρχονται με ένα προσαρμόσιμο νάρθηκα για το στόμα (για τα άνω και κάτω δόντια), μια σύριγγα για εύκολη εφαρμογή του λευκαντικού τζελ και άλλα βοηθήματα όπως για παράδειγμα ειδική συσκευή που εκπέμπει μπλε ακτίνες φως για πιο αποτελεσματική και γρήγορη λεύκανση. Αυτά τα kit σας δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχετε την πλήρη λεύκανση των δοντιών σας (μέχρι και 11 αποχρώσεις πιο λευκά), συνήθως μέσα σε 2 εβδομάδες, και τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη εφαρμογή. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια, ανάλογα με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

Τι προτείνουμε

Ένα αποτελεσματικό ολοκληρωμένο κιτ λεύκανσης δοντιών που διατίθεται στην Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες με τεράστια επιτυχία είναι το Zero Peroxide – smile4you. Με 4 φορές περισσότερο τζελ (120ml) από τα άλλα κιτ που κυκλοφορούν, είναι αρκετό για 200 εφαρμογές στα δόντια. Μερικά χαρακτηριστικά του κιτ αυτού είναι:

  • Εγκεκριμένο από το FDA των Ηνωμένων Πολιτειών
  • Ποσότητα 120ml αρκετή για πέραν των 200 εφαρμογών στο στόμα.
  • 11 αποχρώσεις πιο λευκά δόντια.
  • Πλήρες λεύκανση σε 2 εβδομάδες.
  • Διάφορες επιλογές κιτ που περιλαμβάνουν επίσης και ειδική συσκευή μπλέ φωτός καθώς και ειδικά τζελ για διατήρηση της λεύκανσης για μακρό χρονικό διάστημα.
  • Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα με αγορά από το Διαδίκτυο.

zero peroxide smile4you