Πιλάτες – Τα Οφέλη των ασκήσεων Πιλάτες για το σώμα

eco slim

Οι ασκήσεις Πιλατες (Pilates) είναι μια φανταστική μέθοδος ασκήσεων οι οποίες επικεντρώνονται στη στάση του σώματος και τους μυς σας από τον κορμό που βοηθούν τη στάση του σώματος, δηλαδή στην κοιλιά, τον ώμο, την πλάτη και τους μυς στο κάτω μέρος.

Το Pilates είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων από πρωτάρηδες μέχρι και Ολυμπιακούς αθλητές. Μπορεί επίσης να είναι πολύ καλό για ανθρώπους με προβλήματα στην πλάτη και είναι επίσης ένα ιδανικό σύστημα για την αποκατάσταση της ζημίας από τραυματισμούς.

Κατά τον έλεγχο της στάσης του σώματος σας στη διάρκεια των ασκήσεων Πιλάτες, καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε μόνο το σύστημα των μυών πιο αποτελεσματικά αλλά και να αρχίσετε να κινείστε επίσης και πιο σωστά. Για το λόγο αυτό, το Pilates δεν είναι μόνο χρήσιμο για τη φροντίδα της σπονδυλικής στήλης, αλλά βοηθά επίσης και στη μεγιστοποίηση της δύναμης γύρω από τον κορμό του σώματος μας και την τόνωση των βασικών μυών. Με τον να μάθουμε να κινούμε σωστά το σώμα μας, αυτό και μόνο μπορεί να περιορίσει τους σφιχτούς μυς και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων.

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείται τους κοιλιακούς μυς και επίσης την αλλαγή στάσης του σώματος, αυτά αποτελούν συνήθειες που μπορεί να πάρουν λίγο χρόνο και πρακτική, αλλά νομίζω ότι τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να συνεχίσουμε να προσθέτουμε ενδιαφέρον και προκλήσεις στις ασκήσεις Pilates, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό ασκήσεων, όπως μικρές μπάλες, ζώνες, ρολά αφρού κτλ. Επιπλέον, απλά με το να κινήσετε τα χέρια και τα πόδια πιο γρήγορα, ή σε διαφορετικές γωνίες με πιο σύνθετους συντονισμούς, μπορεί να κάνει τις κινήσεις πιο δύσκολες.

Το Pilates είναι σε μεγάλο βαθμό ασκήσεις εδάφους που επινοήθηκαν από τον Joseph Pilates στις αρχές του περασμένου αιώνα. Η προσέγγιση των ασκήσεων Πιλάτες είναι αργή και ελεγχόμενη που παρέχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, δεδομένου ότι βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος.

Τα μαθήματα είναι μικρά, συνήθως περίπου 12 άτομα ανά συνεδρία μιας ώρας, κάτι το οποίο βοηθά το δάσκαλο να βεβαιωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκτελούν τις ασκήσεις σωστά και με ασφάλεια. Ο δάσκαλος μπορεί να δώσει στη συνέχεια τη διόρθωση της στάσης του σώματος, αν χρειαστεί. Ο μικρός αριθμός των τάξεων σημαίνει ότι τα μέλη του group μπορούν να δουν όλες τις ασκήσεις που ο δάσκαλος υποδεικνύει. Για λόγους διατήρησης της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των ασκήσεων Πιλάτες πολλοί γυμναστές μπορεί να ζητήσουν να δουν όλα τα νέα μέλη ένα προς ένα μόνα τους στις αρχές για να εμπεδώσουν τα βασικά.

Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε στην αρχή, αλλά το Pilates μπορεί γρήγορα να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από μια κουραστική μέρα και να σας βοηθήσει να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια. Όσο περισσότερο πρακτική Pilates κάνετε τόσο περισσότερο θα νιώθετε ενέργεια και ευεξία.