Πολυάσχολη και fit; Μάθε πώς θα το πετύχεις

eco slim

exercise-841167_1280_crop

Το καθημερινό πολυάσχολο πρόγραμμα, μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να υποκύπτεις σε διατροφικές ατασθαλίες και να αποφεύγεις να γυμνάζεσαι τακτικά, επηρεάζοντας αρνητικά, έτσι, τόσο τον οργανισμό όσο και τη σιλουέτα σου. Μην απογοητεύεσαι όμως, γιατί οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη γραμμή σου μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σου.

Άλλαξε τη διατροφή σου

Η καθιστική ζωή είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του υγιεινού τρόπου ζωής που στηρίζεται στην ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Εάν λοιπόν, οι ώρες που περνάς στο γραφείο είναι πολλές, τότε εστίασε στη διατροφή σου και συγκεκριμένα, στις θερμίδες που προσλαμβάνεις σε ημερήσια βάση. Συμβουλεύσου έναν ειδικό, ώστε να αποκτήσεις ισορροπημένο διαιτολόγιο, δίνοντας βαρύτητα στην ποιότητα και ποσότητα των τροφών. Η πλειοψηφία των ατόμων τρώει την ώρα που δουλεύει, καταναλώνοντας έτσι μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Προσέχοντας, ωστόσο, την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις, θα τρως ό,τι έχεις προγραμματίσει, αποφεύγοντας ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως η αύξηση βάρους.

Κάνε μικρές αλλαγές στη διάρκεια της μέρας

Ακόμα και όταν το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο, μπορείς να ξεκλέψεις λίγες στιγμές για να κάνεις μικρά, αλλά σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που χρειάζεται να πας σε άλλον όροφο, προτίμησε να ανέβεις με τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ. Επίσης, φρόντισε όταν θα κάνεις διάλειμμα να πας μια βόλτα γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο. Ακόμη και αυτά τα 20 λεπτά περπάτημα τη μέρα, κάνουν τη διαφορά. Θυμήσου ότι οι ειδικοί συνιστούν 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης τη μέρα, όπως το περπάτημα, βοηθώντας να διατηρήσεις την καλή υγεία της καρδιάς σου, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης και του σωματικού σου βάρους.

Ξεκίνησε να προγραμματίζεις ό,τι κάνεις

Μια γεμάτη καθημερινότητα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη, όταν προγραμματίζεις από πριν όσα έχεις να κάνεις κατά τη διάρκειά της. Ορισμένες φορές θα χρειαστεί να γίνεις αυστηρή με τον εαυτό σου, αλλά το συνολικό όφελος θα σε ανταμείψει. Για παράδειγμα, βρες τις ώρες μέσα στην εβδομάδα που εξυπηρετούν καλύτερα το πρόγραμμα σου και αφιέρωσέ τες στην άσκηση. Μισή ώρα πρωινής άσκησης, θα σου επιτρέψει να είσαι έτοιμη στην ώρα σου, θα σε εφοδιάσει με την απαραίτητη φυσική ενέργεια και ευεξία για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου.

Γίνε επιλεκτική με τις παρασπονδίες

Παρόλο που τα οφέλη της υγιεινής διατροφής είναι σημαντικά, κάποιες φορές έχεις την ανάγκη να ξεφύγεις από το πρόγραμμα κι αυτό είναι φυσιολογικό, αρκεί να γίνεται με σύνεση. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να υποκύψεις σε κάποιο διατροφικό πειρασμό, γίνε πιο επιλεκτική. Εάν πρόκειται για ένα φαγητό ή γλυκό που δεν επιθυμείς τόσο πολύ για παράδειγμα, μην το φας επειδή εκείνη τη στιγμή κάποιος στο προσφέρει. Προτίμησε οι παρασπονδίες αυτές να γίνονται, όταν η επιθυμία γι’ αυτές είναι πιο έντονη. Με αυτό τον τρόπο, επωφελείς διπλά τον οργανισμό σου, καθώς αποφεύγεις την πρόσληψη έξτρα θερμίδων και διατηρείς τα επίπεδα χοληστερίνης χαμηλά. Συνήθως, οι περισσότερες ‘απαγορευμένες’ τροφές είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, την κυριότερη αιτία αύξησης της χοληστερίνης.

Να τρως αργά

Συχνά όταν πεινάς πολύ, τρως γρήγορα με αποτέλεσμα να καταναλώνεις περισσότερη ποσότητα φαγητού, αφού ο εγκέφαλός σου χρειάζεται λίγο χρόνο για να στείλει το μήνυμα πληρότητας και να νιώσεις το αίσθημα κορεσμού. Τρώγοντας πιο αργά μπορείς να μειώσεις τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις και επιπλέον να βοηθήσεις το σώμα σου να αφομοιώσει καλύτερα την τροφή που προσλαμβάνει.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.