Πως να Χάσω τα Ψωμάκια

eco slim

Αν θέλετε να ανακαλύψετε πώς να χάσετε τα ψωμάκια γύρω από τη μέση σας , σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 6 σημαντικά βήματα που θα σας βοηθήσουν στη κατεύθυνση αυτή.

Όλοι γνωρίζουμε πώς αισθάνεστε: το λίπος και στις δύο πλευρές της κοιλιάς σας, το οποίο διογκώνεται σε περίπτωση που φοράτε στενά τζιν ή όταν βγαίνετε στην παραλία, σας κάνει να νιώθετε χάλια. Για τις γυναίκες είναι ακόμα χειρότερη αίσθηση, επειδή τα ψωμάκια δεν σας επιτρέπουν να φορέσετε στενά φανελάκια ή πουκάμισα που εκθέτουν την κοιλιά σας. Πολλοί άνδρες και γυναίκες αναγκαζόμαστε να κοιτάζουμε προσεκτικά στον καθρέφτη κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε καλύψει επαρκώς τα ψωμάκια με τα ρούχα μας. Αυτό είναι κρίμα, επειδή μπορείτε να εξαλείψετε τα ψωμάκια με τη σωστή διατροφή και άσκηση ρουτίνας.

Τα ψωμάκια είναι συσσώρευση λίπους στα πλάγια της κοιλιάς (περιφέρεια) το οποίο δεν φεύγει εύκολα. Χάνοντας τα ψωμάκια απαιτεί από εσάς να ξεκινήσετε μια ρουτίνα σε σχέση με τη διατροφή και άσκηση σας, που αποτελείται από 6 μέρη.

6 βήματα για να χάσετε τα ψωμάκια σας:

1. Διακεκομμένη Εκτέλεση Έντονης Άσκησης (High Intensity Interval Training)
Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να εκτελούν μεγάλης διάρκειας αεροβικές/καρδιο ασκήσεις (cardio exercise) με σταθερό ρυθμό. Αυτό είναι λάθος. Κάνοντας διακεκομμένη εκτέλεση έντονης αεροβικής άσκησης καίει πολύ περισσότερο λίπος και λειτουργεί επίσης τους κοιλιακούς μυς που βοηθούν επίσης στο να χάσετε τα ψωμάκια. Η έντονη άσκηση με διαστήματα γίνεται με την εναλλαγή ανάμεσα σε λίγες στιγμές έντονης άσκησης, όπως το τρέξιμο με γρήγορους ρυθμούς, και στη συνέχεια επιβραδύνεται για λίγα λεπτά σε μια λιγότερο έντονη άσκηση όπως το περπάτημα. Επαναλαμβάνοντας αυτή την ακολουθία μερικές φορές σε κάθε προπόνηση θα κάψετε το μέγιστο σωματικό λίπος και αυτό θα μειώσει την περιφέρεια και τα ψωμάκια.

2. Κάντε πλήρης ασκήσεις εκγύμνασης για όλο το σώμα
Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αποφεύγουν την εκγύμναση ορισμένων περιοχών του σώματός τους. Εκτελώντας ασκήσεις που χρησιμοποιούν όλο το σώμα σας καθώς και ασκήσεις αντίστασης θα αυξήσει τη συνολική μάζα των μυών σας. Περισσότερη μυϊκή μάζα καίει περισσότερο λίπος κάθε λεπτό (επειδή η μυϊκή μάζα καίει περισσότερες θερμίδες για να διατηρηθεί η ίδια). Οι ασκήσεις για όλο το σώμα αυξάνουν επίσης τον ρυθμό της καρδιά σας με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερα αποθέματα λίπους σε κάθε άσκηση.

3. Προσέξτε τι τρώτε
Για να χάσετε τα ψωμάκια θα πρέπει να περιορίσετε το λίπος και την πρόσληψη θερμίδων. Μειώστε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, γλυκά, fast food, τηγανητά και τα λιπαρά φαγητά. Η μείωση της πρόσληψης λίπους θα αναγκάσει το σώμα σας να κάψει το συσσωρευμένο λίπος όπως αυτό στη περιφέρεια σας.

4. Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας
Θα πρέπει να γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας, ειδικά τους πλάγιους (οι κοιλιακοί μυς που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της κοιλιάς σας). Η αύξηση της μυϊκής μάζας στην κοιλιά, θα την κάνουν να φαίνεται πιο σφριγηλή.

5. Πίνετε αρκετό νερό
Θα πρέπει να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά έχοντας αρκετό νερό στο σώμα το κάνει να λειτουργεί καλύτερα και να καίει περισσότερες θερμίδες. Επίσης, αποτρέπει την κατακράτηση υγρών.

6. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ
Το σώμα μας αναπτύσσει τη μυϊκή του μάζα ενώ κοιμάται. Περισσότερη μυϊκή μάζα σημαίνει περισσότερο κάψιμο θερμίδων και λίπους. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά δεν θα αναπτύξετε τη μέγιστη μυϊκή μάζα για να κάψετε περισσότερο λίπος.

Ενσωματώστε τα παραπάνω βήματα στη ρουτίνα σας και θα είστε σύντομα στο σωστό δρόμο για να απαλλαγείτε από τα ψωμάκια.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.