Πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

eco slim

Ο μεταβολισμός είναι η βάση για κάψιμο του λίπους.

Έχετε μειώσει τις θερμίδες σας και ασκείστε συχνά. Κάνετε ακριβώς ότι λένε οι ειδικοί. Δηλαδή οι θερμίδες που καταναλώνετε είναι περισσότερες από αυτές που προσλαμβάνετε. Και εντούτοις δεν καίτε άλλο λίπος. Αν συμβαίνει σε εσάς, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε ένα ακόμα σημαντικό παράγοντα για απώλεια λίπους. Τον μεταβολισμό σας.

Ο μεταβολισμός είναι ένα μέτρο του πόσες θερμίδες καίτε καθημερινά. Ξέρετε όμως ότι το φαγητό, η άσκηση, και ο τρόπος ζωής σας έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό σας; Για παράδειγμα, εάν λιμοκτονήσετε τον εαυτό σας (αντί να ακολουθείτε ένα λογικό σχέδιο διατροφής και κατανάλωσης λίπους), ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί.

Εάν ο μεταβολισμός σας επιβραδυνθεί, σημαίνει οι θερμίδες που καίτε θα είναι λιγότερες. Και αυτό σημαίνει ότι δεν συνεχίζει η απώλεια λίπους, και ενδεχομένως να αρχίσει ξανά η αύξηση του.

Για να σας βοηθήσουμε να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, έχουμε συντάξει μία λίστα με τους κορυφαίους 10 τρόπους να μεγιστοποιηθεί ο μεταβολισμός σας, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα ώστε να μπορείτε να χάσετε τελικά το επιπλέον λίπος.

 1. Αποφύγετε την ασιτία!
 2. Να μην λιμοκτονήσετε ποτέ τον εαυτό σας! Η δραστική αποκοπή θερμίδων σε μεγάλο βαθμό είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας. Η πείνα σε βαθμό λιμοκτονίας σας κάνει να χάσετε πολύ περισσότερο βάρος από την απώλεια μυϊκής μάζας και νερού παρά από το λίπος.

 3. Τρώτε μικρά γεύματα
 4.  Φάτε 6-8 μικρά γεύματα την ημέρα με έμφαση στις άπαχες πρωτεΐνες, τα φρούτα, και λαχανικά. Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο διατροφής. Ξοδέψετε μερικές ώρες κάποιας μέρας για να προετοιμάσετε την διατροφή και τα τρόφιμα που χρειάζονται για την προσεχή εβδομάδα.

 5. Τρώτε Πρωινό
 6. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το γεύμα της ημέρας σαν καθημερινή ενίσχυση του  μεταβολισμού. Τουλάχιστον πρέπει να τρώτε άπαχη πρωτεΐνη, πιείτε λίγο πράσινο τσάι, και καταναλώστε τρόφιμα πλούσιες σε φυτικές ίνες (π.χ φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως) ούτως ώστε να ξεκινήσει η απώλεια λίπους με το δεξί.

 7. Υγιεινά Λιπαρά
 8. Τρώτε υγιεινά λιπαρά. Οι πηγές των υγιών λιπαρών είναι οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, το ελαιόλαδο, το λάδι από λινάρι κτλ. Συνιστάται να καταναλώνετε 10 γραμμάρια ιχθυελαίου ημερησίως. Αντικαταστήστε όλους τους μεταποιημένους υδατάνθρακες στη διατροφή σας με αμύγδαλα. Για παράδειγμα, αντί να φάτε ένα σακουλάκι τσιπς ως σνακ στα μέσα του απογεύματος, φάτε αμύγδαλα αντί αυτού (τρώτε τον ίδιο αριθμό των συνολικών θερμίδων αλλά με καλύτερα λιπαρά).

 9. Ποιότητα τροφίμων
 10.  
  Τρώτε τρόφιμα υψηλής ποιότητας που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα επίπεδα ζάχαρης του αίματός σας, τα επίπεδα ινσουλίνης και τα επίπεδα ενέργειας. Η διαχείριση της ινσουλίνη θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να αποτρέψει την αύξηση του. Ελέγχοντας τα επίπεδα ορμονών σας είναι ο # 1 παραμελημένος παράγοντας στα προγράμματα απώλειας λίπους.

 11. Πρόσληψη Πρωτεΐνης
 12. Φάτε 2g πρωτεΐνης ανά κιλό της μάζας σώματος σας. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική στην αύξηση του μεταβολισμού σας.

 13. Αποφύγετε το αλκοόλ
 14. Η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να προσθέσει γρήγορα εκατοντάδες θερμίδων και επίσης το αλκοόλ εμποδίζει την καύση του λίπους. Η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης, ένα μεγάλο όχι για τους άνδρες που κοιτάζουν για να «κτίσουν» ένα άπαχο σώμα.

 15. Πράσινο τσάι και νερό
 16.  
  Πίνετε άφθονο πράσινο τσάι και νερό. Αν και οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι κάποια από αυτά θα αυξήσουν το μεταβολισμό σας, εντούτοις πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν να μην μειωθεί ο μεταβολισμός σας. Αυτές είναι οι 2 πιο υγιείς επιλογές σας για ποτό.

 17. Πρόγραμμα ύπνου
 18. Ακολουθείστε ένα συνεκτικό πρόγραμμα ύπνου. Να μην ξενυχτάτε και, ει δυνατόν, να αποφευχθεί η εργασία το απόγευμα και διανυκτέρευση σε βάρδιες. Εάν πρέπει να εργαστούμε βάρδιες, προσπαθήστε να τηρήσετε τα υπόλοιπο αυτών των αρχών όσο το δυνατό.

 19. Ασκήσεις Ενδυνάμωσης των μυών
 20. Χρησιμοποίησε την προπόνηση ενδυνάμωσης με μέτρια βάρη (που σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε 8 τέλειες επαναλήψεις ανά σέτ) για την πιο αποδοτική και αποτελεσματική τόνωση και ενίσχυση του μεταβολισμού. Η αύξηση της μυϊκής μάζας επιταχύνει επίσης και τον μεταβολισμό.