Τι είναι το μούρο Acai Berry

eco slim

Το μούρο acai είναι ένα φρούτο κοκκινωπό/μοβ μήκους περίπου 1 ίντσας και προέρχεται από το φοίνικα acai (Euterpe oleracea) ο οποίος ευδοκιμεί στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Έρευνες για το μούρο acai έχουν επικεντρωθεί σε πιθανή αντιοξειδωτική δράση του. Θεωρητικά, αυτή η δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Είναι το μούρο acai berry υγιεινό

Το Acai Berry περιέχει διάφορες ουσίες που ονομάζονται anthocyanins  (ανθοκυανίνες) και flavonoids (φλαβονοειδή).

Η λέξη anthocyanin προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις που σημαίνουν «φυτό» και «μπλε». Οι Ανθοκυανίνες είναι υπεύθυνες για το χρώμα σε απόχρωση κόκκινο, μωβ, μπλε που παρουσιάζεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά, και λουλούδια. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες – όπως βατόμουρα, κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, και το acai berry – έχουν πολύ έντονο χρώμα, που κυμαίνεται από βαθύ μοβ μέχρι βαθύ μπλε.

Οι Ανθοκυάνες και φλαβονοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού ενάντια στα επακόλουθα της γήρανσης . Μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στο σύστημα προστασίας των κυττάρων του σώματος. Οι ελεύθερες ρίζες είναι επιβλαβή υποπροϊόντα που παράγονται από το σώμα. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και τις εξελίξεις κάποιων νοσημάτων προς το καλύτερο, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Με τον περιορισμό της καταστροφικής δύναμης των ελευθέρων ριζών, τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων νόσων, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Άρα, ναι το Acai Berry βοηθά στην υγεία μας.

Υπάρχουν γνωστά οφέλη για την υγεία από τα μούρα acai berry;

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι το acai έχει μια πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα με ακόμη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες από to cranberry, βατόμουρο, φράουλα, blueberry κτλ. Οι μελέτες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πράγματι το συγκεκριμένο μούρο παρουσιάζει ευεργετικές ιδιότητες για την καλή υγεία του ατόμου.

Μπορούν τα μούρα acai να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη λειτουργική δύναμη των λεγόμενων «superfoods», όπως το μούρο acai berry. Προς το παρόν, υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες που υποστηρίζουν μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μούρα και άλλα φρούτα αποτελούν βασικό μέρος της κάθε υγιεινής διατροφής και που συνεπώς βοηθούν στην προώθηση της απώλειας βάρους. Συνεπώς, η χρήση μούρων στην διατροφή μας (όπως το acai berry) που περιέχουν πολλαπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από άλλα φρούτα, σίγουρα θα έχει θετικές επιπτώσεις στην απώλεια βάρους.

Όσο αφορά τώρα τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής Acai Berry που κυκλοφορούν, μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε οτιδήποτε σας προτείνουν. Προσέξτε το προϊόν να περιέχει μόνο 100% καθαρό Acai Berry χωρίς άλλα συστατικά και επίσης να περιέχει τουλάχιστον 1200-1500mg ποσότητας μούρου Acai στο κάθε χάπι. Η πρόταση μας για την Ελλάδα είναι το “Pure Acai Berry Max” που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο ταχυδρομικώς. Περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα καθαρού Acai Berry που συναντήσαμε από κάθε άλλο χάπι αδυνατίσματος.

Γιατί τα μούρα acai χρησιμοποιούνται και σε προϊόντα ομορφιάς;

Μερικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς περιέχουν λάδι από acai berry στον κατάλογο των συστατικών τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το λάδι από acai είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το λάδι από το acai μπορεί να είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση σε άλλα τροπικά έλαια που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες περιποίησης προσώπου και σώματος, αντιγηραντικές θεραπείες δέρματος, σαμπουάν και μαλακτικά, και άλλα προϊόντα. Όταν το λάδι acai επεξεργαστεί και αποθηκευτεί μακροπρόθεσμα, τα επίπεδα αντιοξειδωτικών παραμένουν υψηλά.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση μούρων Acai Berry;

Αν έχετε γνωστή υπερευαισθησία σε μούρα acai ή παρόμοια φρούτα, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε αυτό το φρούτο. Όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες, όμως, το acai είναι πέρα για πέρα ασφαλές.