5 Αποδεδειγμένοι Τρόποι για να Χάσετε το Λίπος της Κοιλιάς

eco slim

flat-tummy

Υπέρβαρος δεν σημαίνει απαραίτητα μη υγιής.

Υπάρχουν πράγματι πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που η υγεία τους είναι σε άριστη κατάσταση.

Αντίθετα, πολλοί άνθρωποι με κανονικό βάρος έχουν μεταβολικά προβλήματα που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος κάτω από το δέρμα, στην πραγματικότητα, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (τουλάχιστον όχι από άποψη υγείας … αλλά είναι περισσότερο πρόβλημα εμφάνισης).

Το λίπος στην κοιλιακή κοιλότητα, το λίπος της κοιλιάς, είναι αυτό που προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Εάν έχετε μεγάλη περίσσεια λίπους γύρω από τη μέση σας, ακόμα κι αν δεν είστε πολύ βαρύς, τότε θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα για να απαλλαγείτε από αυτό.

Το λίπος της κοιλιάς συνήθως εκτιμάται με τη μέτρηση της περιφέρειας γύρω από τη μέση σας. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι με ένα απλό μέτρο. Οτιδήποτε πάνω από 40 ίντσες (102 cm) σε άνδρες και 35 ίντσες (88 cm) σε γυναίκες, είναι γνωστό ως κοιλιακή παχυσαρκία.

Υπάρχουν πράγματι μερικές αποδεδειγμένες στρατηγικές που έχει δειχθεί ότι στοχεύουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς περισσότερο από άλλες περιοχές του σώματος.

Εδώ παρουσιάζονται 5 τεκμηριωμένοι τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

  1. Μην Τρώτε Ζάχαρη … και Αποφύγετε τα Ροφήματα που Περιέχουν Ζάχαρη Σαν Την Πανούκλα

sugary-drinks

Η προσθήκη ζάχαρης είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή.

Οι μελέτες δείχνουν ότι έχει μοναδικές επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του μεταβολισμού.

Η ζάχαρη αποτελείται κατά το ήμισυ από γλυκόζη και κατά το ήμισυ από φρουκτόζη… και η φρουκτόζη μπορεί να μεταβολιστεί μόνο από το ήπαρ σε χαμηλή ποσότητα.

Όταν τρώτε πολύ ραφιναρισμένη ζάχαρη, το ήπαρ πλημμυρίζει με φρουκτόζη, και είναι αναγκασμένο να την μετατρέψει όλη σε λίπος.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η περίσσεια ζάχαρης, κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φρουκτόζης, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο κύριος μηχανισμός πίσω από τις επιβλαβείς επιδράσεις της ζάχαρης στην υγεία … αυξάνει το λίπος της κοιλιάς και του ήπατος, κάτι που οδηγεί σε αντίσταση στην ινσουλίνη και μια σειρά από μεταβολικά προβλήματα.

Η υγρή ζάχαρη είναι ακόμη χειρότερη, από την εξής άποψη. Οι υγρές θερμίδες δεν «καταχωρούνται» από τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο όπως οι στερεά θερμίδες, έτσι, όταν πίνετε ζαχαρούχα ποτά, καταλήγετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες συνολικά.

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζαχαρούχα ροφήματα συνδέονται με ένα 60% αυξημένου κίνδυνου παχυσαρκίας στα παιδιά … ανά ημερήσια μερίδα.

Πάρτε μια απόφαση να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στη διατροφή σας, και εξετάστε την πλήρη κατάργηση των ζαχαρούχων ποτών.

Αυτό περιλαμβάνει τα ζαχαρούχα ροφήματα, τους χυμούς φρούτων, διάφορα αθλητικά ποτά, καθώς και τον καφέ και το τσάι στα οποία προστίθεται ζάχαρη.

Να θυμάστε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει για τα ολόκληρα φρούτα, τα οποία είναι εξαιρετικά υγιεινά και έχουν πολλές φυτικές ίνες που μετριάζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της φρουκτόζης.

Η ποσότητα της φρουκτόζης που παίρνετε από τα φρούτα είναι αμελητέα σε σύγκριση με αυτήν που παίρνετε από μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα σάκχαρα.

  1. Η Κατανάλωση Περισσότερων Πρωτεϊνών Μπορεί να Είναι Η Καλύτερη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Μείωση του Λίπος της Κοιλιάς

Balanced diet

Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους.

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την επιθυμία για φαγητό κατά 60%, ενισχύει τον μεταβολισμό κατά 80-100 θερμίδες ανά ημέρα και σας βοηθάει να τρώτε έως και 441 λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα.

Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, τότε η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή σας, ίσως είναι η πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε.

Υπάρχει επίσης κάποια ένδειξη ότι η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική έναντι του λίπους της κοιλιάς.

Μια μελέτη έδειξε ότι η ποσότητα και η ποιότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνεται είναι αντιστρόφως ανάλογη με το λίπος στην κοιλιά. Δηλαδή, οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερη και καλύτερη πρωτεΐνη είχαν πολύ λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Πολλές από τις μελέτες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη είναι αποτελεσματική όταν αποτελεί το 25-30% των θερμίδων. Σε αυτό θα πρέπει να στοχεύετε.

Έτσι … κάντε μια προσπάθεια για να αυξήσετε την πρόσληψη μη επεξεργασμένων προϊόντων όπως αυγά, ψάρια, θαλασσινά, κρέατα, πουλερικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή.

Αν παλεύετε να προσθέσετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας, τότε, ένα ποιοτικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης (όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος) είναι ένας υγιής και βολικός τρόπο για την ενίσχυση της συνολικής πρόσληψης σας.

Bonus συμβουλή: Εξετάστε το ενδεχόμενο να μαγειρεύετε το φαγητό σας σε λάδι καρύδας … μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι 30 ml (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) λάδι καρύδας ανά ημέρα μειώνει ελαφρώς το λίπος της κοιλιάς.

  1. Βγάλτε τους Υδατάνθρακες Από τη Διατροφή Σας

fat-vs-thin-man

Ο περιορισμός των υδατανθράκων είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε λίπος.

Αυτό υποστηρίζεται από πολλές μελέτες … όταν οι άνθρωποι κόβουν τους υδατάνθρακες,, η όρεξή τους πέφτει και χάνουν βάρος.

Πάνω από 20 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες οδηγούν σε 2-3 φορές μεγαλύτερη απώλεια βάρους από δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά.

Οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες οδηγούν επίσης σε γρήγορη μείωση του βάρους σε νερό, κάτι που δίνει στους ανθρώπους άμεσα αποτελέσματα … σημαντική διαφορά στην ζυγαριά είναι εμφανής συχνά μέσα σε λίγες ημέρες.

Υπάρχουν επίσης μελέτες που συγκρίνουν την χαμηλή σε υδατάνθρακες με την χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα, που δείχνουν ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων στοχεύουν ειδικά το λίπος στην κοιλιά και γύρω από τα όργανα και το ήπαρ.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του λίπους που χάνεται κατά την δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, είναι το επικίνδυνο λίπος της κοιλιάς που προάγει την ασθένεια.

Η απλή αποφυγή των ραφιναρισμένων υδατανθράκων (άσπρο ψωμί, ζυμαρικά, κλπ) είναι συνήθως επαρκής, ειδικά αν κρατάτε την πρωτεΐνη σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο … αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, τότε θα πρέπει να μειώσετε τους υδατάνθρακες στα 50 γραμμάρια ανά ημέρα. Αυτό θα βάλει το σώμα σας σε κέτωση, σκοτώνοντας την όρεξή σας και κάνοντας το σώμα σας να αρχίσει να καίει κυρίως λίπος για ενέργεια.

  1. Φάτε Τροφές Πλούσιες σε Φυτικές Ινες … Ειδικά Διαλυτές Ίνες

High-fiber-foods

Οι φυτικές ίνες είναι ως επί το πλείστον δύσπεπτη φυτική ύλη.

Συχνά υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους.

Αυτό είναι αλήθεια … αλλά είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι δεν είναι όλες οι ίνες το ίδιο.

Κυρίως, οι διαλυτές φυτικές ίνες φαίνεται να έχουν επίδραση στο βάρος σας.

Αυτές είναι ίνες που δεσμεύουν νερό και σχηματίζουν ένα παχύ τζελ που «κάθεται» στο έντερο.

Αυτό το τζελ μπορεί να επιβραδύνει δραματικά την κίνηση της τροφής από το στομάχι σας και το λεπτό έντερο, και να επιβραδύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια παρατεταμένη αίσθηση πληρότητας και μειωμένη όρεξη.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι επιπλέον 14 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, συνδεότανε με μείωση κατά 10% της πρόσληψης θερμίδων και με απώλεια βάρους 2 kg σε 4 μήνες.

Σε μια μελέτη 5 ετών, η κατανάλωση 10 γραμμαρίων διαλυτής ίνας ανά ημέρα συνδέθηκε με μείωση λίπους 3,7% στην κοιλιακή κοιλότητα, αλλά δεν είχε καμία επίδραση στην ποσότητα του λίπους κάτω από το δέρμα.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαλυτές ίνες μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση του επιβλαβούς λίπους της κοιλιάς.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσλάβετε περισσότερες φυτικές ίνες είναι να τρώτε πολλά φυτικά τρόφιμα όπως τα λαχανικά και τα φρούτα. Τα όσπρια είναι επίσης μια καλή πηγή, καθώς και ορισμένα δημητριακά, όπως η βρώμη.

Επίσης, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη λήψη ενός συμπληρώματος ινών όπως η γλυκομαννάνη. Είναι από τις πλέον διαλυτές διαιτητικές ίνες που υπάρχουν, και έχει δειχθεί ότι προκαλεί απώλεια βάρους σε πολλές μελέτες.

  1. Η Αερόβια Άσκηση είναι Πολύ Αποτελεσματική στη Μείωση του Λίπους της Κοιλιάς

Aerobic_exercise

Η άσκηση είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή και να αποφύγετε τις ασθένειες.

Η επέκταση σε όλα τα καταπληκτικά οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι πέρα από τον σκοπό του παρόντος άρθρου, αλλά, η άσκηση φαίνεται να είναι αποτελεσματική στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Ωστόσο … να έχετε κατά νου ότι δεν μιλάω για ασκήσεις κοιλιακών εδώ. Η τοπική απώλεια (απώλεια λίπους σε ένα σημείο) δεν είναι δυνατή, και κάνοντας ατελείωτους κοιλιακούς δεν θα χάσετε το λίπος από την κοιλιά.

Σε μια μελέτη, 6 εβδομάδες προπόνησης μόνο των κοιλιακών μυών δεν είχε μετρήσιμη επίδραση στην περίμετρο της μέσης ή την ποσότητα του λίπους στην κοιλιακή κοιλότητα.

Τούτου λεχθέντος, άλλα είδη άσκησης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά.

Η αερόβια άσκηση (όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι, κλπ) έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί σημαντικές μειώσεις του λίπους της κοιλιάς σε πολυάριθμες μελέτες.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.