Χάπι Alli

eco slim

Πως λειτουργεί το χάπι απώλειας βάρους Alli; Είναι το Alli η λύση για να αδυνατίσετε; Όλα αυτά πιο κάτω:

Το Alli (προφέρεται AL-eye), προορίζεται για τους υπέρβαρους ενήλικες οι οποίοι αγωνίζονται για να ρίξουν τα περιττά κιλά. Παράγεται από την γνωστή φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline και έχει λάβει άδεια για πώληση από τα φαρμακεία στην Ευρώπη ΧΩΡΙΣ ιατρική συνταγή. Είναι όμως το Alli η απάντησή για την μόνιμη απώλεια του βάρους σας;

Πιο κάτω ο Donald Hensrud, MD, ειδικός για προληπτική ιατρική και διατροφή στη Mayo Clinic, Μινεσότα, απαντά συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το Alli.

Τι είναι το Alli;

Το Alli είναι η έκδοση μειωμένης περιεκτικότητας (60 χιλιοστόγραμμα έναντι 120 χιλιοστόγραμμα) της ουσίας ορλιστάτη (Orlistat or Xenical), μια ουσία για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Το χάπι Xenical (που περιέχει 120mg ορλιστάτη) δίνεται μόνο με ιατρική συνταγή. Το Alli όμως, επειδή περιέχει την μισή ποσότητα σε orlistat είναι εγκεκριμένο για πώληση χωρίς συνταγή σε υπέρβαρους ενήλικες 18 ετών και άνω. Το Alli πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μια χαμηλών θερμίδων και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή και τακτική άσκηση.

Ποιες είναι οι ανησυχίες σχετικά με το Alli;

Το 2009, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έλαβε αναφορές για σοβαρή ηπατική βλάβη σε ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν ορλιστάτη και άρχισε μια επανεξέταση της ασφάλειας της συγκεκριμένης ουσίας. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει συγκεκριμένη σχέση μεταξύ ορλιστάτης και του κινδύνου ηπατικής βλάβης. Ωστόσο, εάν πάρετε το Alli να είστε βέβαιος να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν εμφανίσετε συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως αδυναμία ή κόπωση, πυρετός, ίκτερος, ή καφετιά ούρα, τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ηπατική βλάβη. Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε οποιεσδήποτε παρενέργειες, σας προτείνουμε το χάπι Proactol αντί του Alli, το οποίο δρα με τον ίδιο τρόπο όπως το Alli αλλά αποτελείται μόνο με 100% φυτικά συστατικά που δεν προκαλούν παρενέργειες. Μάθετε περισσότερα για το Proactol.

Πώς δρα το Alli για απώλεια βάρους;

Το χάπι Alli προάγει την απώλεια βάρους μειώνοντας την απορρόφηση του λίπους από το έντερο, το οποίο έχει αποτέλεσμα την μείωση στον αριθμό των θερμίδων που απορροφούνται από τον οργανισμό.

Το ένζυμο Λιπάση (Lipase) που βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα, βοηθά στην αποδόμηση του διατροφικού λίπους σε μικρότερα συστατικά, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποθηκευτεί για ενέργεια του σώματος. Το Alli λειτουργεί με την απενεργοποίηση του ενζύμου Lipase, το οποίο αποτρέπει το ένζυμο αυτό να  διασπάσει το λίπος, ενώ είναι στο πεπτικό μας σύστημα. Άρα το λίπος μένει αχώνευτο και συνεχίζει μέσα από το έντερο και αποβάλλεται.

Το Alli λαμβάνεται έως τρεις φορές την ημέρα. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το Alli ενεργεί, συνιστάται να τρώτε γεύματα που δεν υπερβαίνουν τα 15 γραμμάρια λίπους σε κάθε γεύμα. Εάν τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες λίπους μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως οι επείγουσες κενώσεις του εντέρου, διάρροια και αέρια.

Πόσο βάρος θα χάσω με το Alli;

Το Alli μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά η απώλεια βάρους πιθανότατα δεν θα είναι μεγάλη – ίσως μόνο μερικά κιλά περισσότερα από όσα θα χάνατε με δίαιτα και άσκηση μόνο. Μόνο ένας μικρός αριθμός από μελέτες έχουν εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα του Alli. Και πολλές από τις εκτιμήσεις της απώλειας βάρους βασίζονται σε μελέτες που διεξάγονται σχετικά με το ομόλογό του χάπι το Xenical. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συνδυάσετε το Alli με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση για να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα. Η εταιρεία παραγωγής του χαπιού υπόσχετε ότι το Alli θα σας βοηθήσει να χάσετε επιπλέων 50% από το βάρος που θα χάνατε αν προσπαθούσατε μόνο με δίαιτα και άσκηση.

Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εντερικές διαταραχές κατά τη λήψη του Alli. Αυτές οι ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

* Αέρια
* Χαλαρά κόπρανα ή διάρροια
* Πιο συχνές κενώσεις του εντέρου
* Δύσκολο έλεγχο των κενώσεων του εντέρου

Αυτές οι παρενέργειες του εντέρου επέρχονται από το άπεπτο λίπος που διέρχεται το πεπτικό σας σύστημα. Μπορείτε να περιορίσετε τις παρενέργειες από την κατανάλωση μιας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφής. Με το Proactol θα έχετε εξίσου καλά αποτελέσματα χωρίς τις παρενέργειες.

Για ποιούς δεν συστήνεται το Alli;
Μην πάρετε το χάπι Alli εάν:

* Βρίσκεστε σε ένα υγιές βάρος
* Έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν.
* Για όσους έχουν υποστεί μεταμόσχευση οργάνου.
* Έχετε πρόβλημα απορρόφησης των τροφίμων.

Συζητήστε με το γιατρό σας καταπώς το Alli θα ήταν κατάλληλο αν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα ή πάσχετε από διαβήτη ή νόσο του θυρεοειδούς.

Η Ορλιστάτη μειώνει την απορρόφηση ορισμένων λιποδιαλυτών βιταμινών – για παράδειγμα, οι βιταμίνες Α, D και Ε. Εάν παίρνετε το Alli, θα πρέπει να πάρετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμινών για την αποτροπή πιθανών ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά.

Πόσο καιρό χρειάζεται να παίρνω το Alli;

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η σημαντική απώλεια βάρους παρουσιάζεται μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Πολλοί άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα για να χάσουν βάρος επανακτούν το βάρος που έχασαν όταν σταματούν τη λήψη του φαρμάκου. Ως εκ τούτου, για να διατηρήσουν την απώλεια του βάρους, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν επ ‘αόριστον τη λήψη φαρμάκων μαζί με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και τακτική άσκηση.

Πώς το Alli ταιριάζει σε ένα υγιές σχέδιο απώλειας βάρους;

Πριν να εξετάσετε το Alli ως μέθοδο για απώλεια σωματικού βάρους, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άσκηση, για να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και για να αλλάξετε άλλους παράγοντες τρόπου ζωής που συνέβαλαν στην υπέρβαση του βάρους σας. Το Alli δεν είναι η εύκολη απάντηση στην απώλεια βάρους και προορίζεται μόνο για τη συμπλήρωση – δεν αντικαθιστά – μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

Συνεργαστείτε με τον γιατρό σας για να αξιολογήσετε τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους του Alli ή οποιουδήποτε άλλου φάρμακου για απώλεια βάρους. Ως ομάδα, εσείς και ο γιατρός σας, μπορεί να δημιουργήσετε το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους για σας.

Slimming.com