Τι χρειάζεται να ξέρετε για τις Δίαιτες Αποτοξίνωσης

eco slim

Τι είναι η Αποτοξίνωση
Η αποτοξίνωση είναι η συνεχής και φυσική διαδικασία του σώματος για την εξουδετέρωση ή την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα. Οι Τοξίνες (οτιδήποτε που μπορεί να βλάψει τους ιστούς στο σώμα μας) μετατρέπονται χημικά σε λιγότερο επιβλαβείς ουσίες που αποβάλλονται μέσω των κοπράνων ή από τα ούρα.

Οι πηγές των τοξινών περιλαμβάνουν τα προϊόντα που παράγονται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της συνήθης λειτουργίας του, όπως η αμμωνία που παράγεται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού των πρωτεϊνών, αλλά και εξωτερικές πηγές όπως τα χημικά προϊόντα, τα φυτοφάρμακα, τα οικιακά καθαριστικά, τα πρόσθετα τροφίμων, τα φάρμακα, η ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου, και τα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, τα οποία εισέρχονται στο σώμα όταν καταπίνουμε ή εισπνέουμε.

Τι είναι η δίαιτα αποτοξίνωσης
Αν και αποτοξίνωση κατά κύριο λόγο θεωρείται ως μία θεραπεία για αλκοόλ ή εξάρτηση από τα ναρκωτικά, ο όρος χρησιμοποιείται επίσης στη διατροφή όπου με βότανα και άλλες μεθόδους γίνεται προσπάθεια για να απαλλαγούμε των περιβαλλοντικών και διατροφικών τοξίνων από το σώμα για καλύτερη υγεία.
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δίαιτας αποτοξίνωσης. Σε γενικές γραμμές, μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι μια βραχυπρόθεσμη δίαιτα η οποία:

• Ελαχιστοποιεί την ποσότητα των χημικών ουσιών που τρώμε (για παράδειγμα, με τη χρήση των βιολογικών τροφίμων).
•  Τονίζει τα τρόφιμα που παρέχουν τις βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και ότι άλλο το σώμα χρειάζεται για αποτοξίνωση.
• Περιέχει τροφές πλούσιες σε ίνες και νερό οι οποίες βοηθούν στην  εξάλειψη των τοξινών μέσω της αύξησης  της συχνότητας των κενώσεων του εντέρου και της ούρησης.

Οφέλη μιας Διατροφής Αποτοξίνωσης
Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, καθαρότερο δέρμα, τακτικές κενώσεις του παχέος εντέρου, βελτιωμένη πέψη, και την αυξημένη αυτό-συγκέντρωση και σαφήνεια σκέψης  μετά από μια δίαιτα αποτοξίνωσης.

Για ποιους δεν αρμόζει μια δίαιτα αποτοξίνωσης
Όποιος εξετάζει να ακολουθήσει μια δίαιτα αποτοξίνωσης θα πρέπει να συμβουλευτεί πρώτα έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας ή το προσωπικό τους γιατρό.

Έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες ή τα παιδιά δεν πρέπει να ακολουθούν δίαιτες αποτοξίνωσης. Άτομα που πάσχουν με αναιμία, διατροφική διαταραχή, διαβήτη, νεφρική νόσο, ασθένεια του θυρεοειδή, αυτό-άνοσα νοσήματα, καρκίνο, θανατηφόρες ασθένειες, ορισμένες γενετικές ασθένειες, και άλλες χρόνιες παθήσεις δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν αυτή τη δίαιτα ή θα πρέπει να το πράξουν μόνο υπό την επίβλεψη του ιατρού τους . Επίσης αυτές οι δίαιτες δεν προορίζονται για αποτοξίνωση από το οινόπνευμα ή ναρκωτικά.

Παρενέργειες
Μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η κεφαλαλγία μέσα στις πρώτες ημέρες από της έναρξής της δίαιτας, που συχνά οφείλεται στην απόσυρση από την καφεΐνη. Για το λόγο αυτό, οι επαγγελματίες συχνά συνιστούν σταδιακή μείωση του ποσού της καφεΐνης πριν από την έναρξη μιας δίαιτας αποτοξίνωσης. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν άδεια από τη δουλειά για να ξεκινήσουν μια δίαιτα αποτοξίνωσης ή να την ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο.

Άλλες παρενέργειες περιλαμβάνουν υπερβολική διάρροια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και απώλεια ηλεκτρολυτών.  Η δυσκοιλιότητα μπορεί να συμβεί αν οι άνθρωποι καταναλώνουν υπερβολικές φυτικές  ίνες χωρίς να αυξηθεί η κατάποση υγρών. Άλλες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, ευερεθιστότητα, ακμή, απώλεια βάρους, και πείνα. Οποιαδήποτε επιδείνωση των συμπτωμάτων ή νέα συμπτώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας πρέπει να σας  ωθήσει αμέσως σε επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Εάν μια δίαιτα αποτοξίνωσης συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 10 μέρες), μπορεί να σας οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, κυρίως σε πρωτεΐνες (αφού συνήθως οι δίαιτες αποτοξίνωσης παραλείπουν τα ζωικά προϊόντα) και ασβέστιο.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε δίαιτα αποτοξίνωσης
Οι υποστηρικτές της δίαιτας αποτοξίνωσης γενικά συστήνουν να γίνετε μία με δύο φορές το χρόνο για τη βελτίωση της υγείας και πρόληψη ασθενειών. Συνήθως δεν συνιστώνται περισσότερες από τρεις φορές το χρόνο.

Τι πρέπει να τρώτε μετά από μια δίαιτα αποτοξίνωσης
Μετά την δίαιτα, οι ειδικοί συχνά συστήνουν τη σταδιακή μεταφορά πίσω σε ένα υγιές, αλλά λιγότερο περιοριστικό πρόγραμμα δίαιτας. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια δίαιτα αποτοξίνωσης ως εφαλτήριο για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και συνεχίζουν να τρώνε πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα που έτρωγαν στην διάρκεια της δίαιτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.