Βιταμίνη Ε – τι κάνει και γιατί είναι τόσο σημαντική για την υγεία μας

eco slim

Εάν θέλετε να παραμείνετε σε υγιή κατάσταση, τότε πρέπει να συνηθίσετε στην κατανάλωση σωστών τροφίμων. Περεταίρω, θα πρέπει επίσης να παίρνετε τη σωστή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. Αν για κάποιο λόγο δεν παίρνετε αρκετές από αυτές τις θρεπτικές ουσίες, μπορεί να χρειαστείτε συμπληρώματα βιταμινών, προκειμένου να λειτουργείτε στο βέλτιστο επίπεδο. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία των βιταμινών. Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις 13 βιταμίνες που είναι άκρως απαραίτητες για τον οργανισμό μας γι ‘αυτό θα είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε ακριβώς τι κάνει στο σώμα μας. Βασικά, αν γνωρίζουμε πως ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα επηρεάζει το σώμα μας από μια φυσιολογική άποψη, είμαστε πιο πιθανό να λάβουμε το σχετικό συμπλήρωμα, εφόσον είναι αναγκαίο.

Μερικές από τις βιταμίνες που απαιτούνται από τα κύτταρα του σώματός μας είναι γνωστές ως λιποδιαλυτές και η βιταμίνη Ε εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Τώρα, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες παραμένουν στο σώμα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες δεν μπορούν να αποθηκευτούν αρκετά. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύεται στο εσωτερικό του σώματός μας για περισσότερο χρόνο, δεν χρειάζεται πρόσληψη αυτής της βιταμίνης σε ημερήσια βάση. Παρά το γεγονός αυτό, θα πρέπει να εφοδιάζετε τον εαυτό σας με επαρκή ποσότητα Βιταμίνης Ε είτε από τα τρόφιμα που τρώμε ή με τη λήψη επιπλέον συμπληρωμάτων (προτιμότερο μέσω των τροφίμων).

Η βιταμίνη Ε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δρα ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν προστατευτικά για τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματός μας. Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός μας από τη ζημία που διαφορετικά θα προκύψει ως αποτέλεσμα των ελεύθερων οξειδωτικών στοιχείων. Αυτά τα οξειδωτικά προέρχονται από τις τοξίνες ή την ρύπανση και τη στιγμή που εισέρχονται στο σώμα μας είναι πολύ ασταθή και επικίνδυνα για την υγεία μας. Επειδή τα κύτταρα είναι τα δομικά στοιχεία για τα όργανά μας, είναι σημαντικό να διαθέτουν επαρκή παροχή των σωστών αντιοξειδωτικών, προκειμένου να παραμείνουν στην καλύτερη τους υγεία. Αυτά τα αντιοξειδωτικά, επίσης, είναι γνωστό ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό ρόλο δεδομένου ότι επιτρέπει τα κύτταρα του σώματος να χρησιμοποιήσουν τη βιταμίνη Κ. Επειδή η βιταμίνη Κ έχει σχέση με την πήξη του αίματος, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Σε γενικές γραμμές, αν τρώτε μια υγιεινή διατροφή, θα πρέπει να προσλαμβάνετε αρκετή βιταμίνη Ε από αυτό και μόνο. Μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν πολλή βιταμίνη Ε είναι: ελιές, φυτικά έλαια, μαργαρίνη, καλαμπόκι, σιτάρι, σπαράγγια, ξηροί καρποί, σπανάκι και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ετικέτες για κάθε συσκευασία ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα που τρώτε: Οι ετικέτες αυτές έχουν κατάλογο των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο εσωτερικό. Ένα άλλο όνομα για τη βιταμίνη Ε είναι τοκοφερόλη, γι ‘αυτό κρατήστε σημείωση για αυτό όταν διαβάζετε τις ετικέτες.

Έχοντας μια μικρή ανεπάρκεια σε βιταμίνη Ε συνήθως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν θα πάρετε τα οφέλη των αντιοξειδωτικών στοιχείων. Ακόμη και αν λαμβάνετε περισσότερη βιταμίνη από ότι χρειάζεται γενικά δεν είναι πρόβλημα, εφόσον δεν γίνεται για εκτεταμένη χρονική περίοδο. Σε λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις άτομα παρουσίασαν πονοκέφαλους από εκτεταμένη κατάχρηση της βιταμίνης Ε. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε πολύ-βιταμίνες ως συμπλήρωμα διατροφής αφού κάποιες από τις άλλες βιταμίνες που περιέχονται στην κάψουλα μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας μακροπρόθεσμα. Αν σχεδιάζετε να πάρετε κάποια συμπληρώματα βιταμίνης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό.